Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa predsjednicom Vlade Republike Srbije

16/04/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Beogradu sa predsjednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je nakon sastanka da je strateški interes Srpske realizacija zajedničkih projekata sa Srbijom kao što su “Buk Bijela”, Aerodrom Trebinje, gasifikacija Srpske i izgradnja auto-puta.

“To su projekti za koje su zainteresovani naši građani i sigurna sam da će se te stvari realizovati, kao što su se realizovale i sve druge”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je istakla da Srbija i Republika Srpska godinama dobro sarađuju i trude se da realizuju projekte koji su dobri za građane.

“Uvijek je najvažnije da su to oni projekti koji se i realizuju sa Srbijom i zbog toga postoji uvjerenje da su to one stvari koje će sigurno trajati, dobre stvari i jednima i drugima”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Srpske je čestitala Srbiji na svemu što je uradila tokom krize i što je uspjela da se pozicionira na vrhu ozbiljnih država.

Predsjednica Republike je navela da i Srpska, zahvaljujući jakoj Srbiji, zna da ima i određeni komoditet i određenu sigurnost kada je u pitanju ova epidemiološka situacija.

Predsjednica Cvijanović je istakla da je zadovoljna zbog činjenice da se Srbija, po ko zna koji put, i u ovoj krizi pokazala kao jaka i ozbiljna država sa svim svojim mehanizmima koje je stavila u punu funkciju.

“Čestitam Srbiji na svemu onome što je uspjela da uradi tokom ove krize i pozicionira se na vrhu ozbiljnih država, uspješnija od mnogih u Evropskoj uniji i šire, a mi smo u Republici Srpskoj zagledani u te uspjehe zato što znamo da ih i mi na određen način dijelimo”, rekla je predsjednica Republike Srpske.

Predsjednica Cvijanović se još jednom zahvalila za realizaciju brojnih projekata koji su u proteklim godinama, kako je rekla, ostavili trag širom Srpske i za posvećenost Vlade, premijera i predsjednika Srbije tome.