Свечани пријем поводом обиљежавања 9. јануара – Дана Републике Српске

09/01/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас на свечаном пријему поводом обиљежавања 9. јануара – Дана Републике да је Српска оквир за животе овдашњих људи и будућих генерација, те да ће Република бити успјешна јер је њено руководство опредијељено да на томе заједнички ради са својим грађанима.

„Сваки пут када смо били окупљени заједно, ми смо успјели. Много је тешких изазова иза нас и биће их у наредном периоду, али вјерујем у Републику и снагу њених институција, као и снагу те свијести и љубави коју наш народ има“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Српске је истакла да је поносна што руководство Српске зна да Републику мора да изграђује.

„Сигурна сам да ћемо ићи добрим путем“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Српске је изразила задовољство што руководство Српске 27. рођендан Републике обиљежава у миру и стабилности, свјесно да је пред њим много задатака који ће се заједнички морати урадити.

„Поносни смо због оног што јесмо, што смо успјели очувати Српску и чинити је сваки дан све јачом. Оно на чему инсистирам увијек јесте да чинимо Српску све свјеснијом себе, своје важности, потенцијала и капацитета, као и обавезе свих нас да је чувамо“, поручила је предсједница Цвијановић.

Предсједница Српске је навела да су институције у протеклом времену одговорно радиле настојећи да поправе све што је могуће у задатим околностима.

„Данашњи дан је велики и поносно га обиљежавамо. Немамо намјеру никога да вријеђамо и провоцирамо и не желимо овим изазвати било какве негативне реакције, иако их, нажалост, има. Нама не смета нико, ниједан човјек или народ, само нам сметају лаж, неистина и неправда. Против тога, као и против наметнутих стереотипа, дужни смо да се боримо као садашња генерација политичара“, навела је предсједница Цвијановић.

Она је нагласила да Српска никоме не жели ништа лоше, већ се бори за своје.

„Осјећамо се своји на своме. Српска је важна јер имајући је, имамо своје огњиште. Поносна сам на све који су је стварали, доносили храбре одлуке током и након рата, хватали се у коштац са проблемима грађана… Желимо да је унапређујемо, јер знамо да се њен напредак осјети у цијелом друштву“, рекла је предсједница Цвијановић.

Она је додала да је пред Српском дуг пут, али да се Република сигурно креће.

„Наставићемо да будемо јаки и одговорни према себи и генерацијама које ће доћи. У то име сретан вам Дан Републике и живјела Српска“, поручила је предсједница Цвијановић.