Предсједница Републике Српскe уручила кључеве новог комби возила и присуствовала полагању камена темељца за изградњу спортског кампа у Шипову

23/07/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић данас је у мјесту Пљева код Шипова уручила кључеве новог комби возила за превоз ученика и наставника Основне школе „Раде Маријанац“ из Стројица.

Предсједница Цвијановић рекла је да јој је драго што су за ученике из буџета Предсједника издвојена средства за нови комби, чија је вриједност 50.000 KМ, те оцијенила да ће возило бити од користи.

„Циљ је да дјеца безбједно стигну до школе, а родитељи да мање брину“, рекла је предсједница Републике.

Предсједница Цвијановић је, у оквиру посјете Шипову, присуствовала полагању камена темељца за изградњу спортског кампа „Стеван Марковић“ на локацији Тополе.

Предсједница  Цвијановић рекла је приликом полагања камена темељца да је циљ да овај камп, који носи име истакнутог спортисте, полицајца и српског борца, буде на добробит спортиста и омладине.

У овај камп ће по основу раније донације Владе Србије бити уложено око 200.000 KМ.

Предсједница Републике је у обраћању поручила да ће увијек подржавати позитивне ствари попут ове с циљем да камп постане један од републичких приоритета и служи спортистима и омладини да постижу што боље резултате.

„Поносна сам на овај камп и циљ је да се одужимо људима попут Стевана Марковића који су нас задужили и живот дали за Српску. Исто тако важно је да задржимо људе у Шипову и свим другим градовима и мјестима Српске“, рекла је у обраћању предсједница Српске и додала да је почетак реализације пројекта спортског кампа наставак реализације пројеката републичке власти и локалних заједница.

„Институције и Влада Српске су у општину Шипово по разним основама до сада уложиле око 35 милиона KМ, а само лани 650.000 KМ у локалну путну инфраструктуру. За донаторска средства Србије, која су стигла на нашу иницијативу, захвална сам руководству те земље“, навела је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике истакла је да ће институције Српске подржати даљи развој кампа, јер је циљ да заживи и буде на добробит спортистима.

„Овде имамо регионални потенцијал и традицију када је ријеч о борилачким спортовима, па и рафтингу. Биће ту реализовано још добрих пројеката, попут школских и оних на плану путне комуникације“, рекла је предсједница Цвијановић.

Претходно је предсједница Републике Српске,у оквиру посјете Шипову, са начелником ове општине, дочекала рафтере који су учествовали у „Пливској регати“, која се организује у оквиру „Дана Шипова“.