Предсједница Републике Српске упутила честитку поводом 9. маја – Дана побједе над фашизмом у Другом свјетском рату и Дана Европе

08/05/2020

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку грађанима Републике Српске  поводом 9. маја – Дана побједе над фашизмом у Другом свјетском рату и Дана Европе.

„Побједа над фашизмом у Другом свјетском рату, када је сломљена идеологија која је однијела милионе људских живота, представља једно од највећих цивилизацијских достигнућа у цјелокупној људској историји.

Поносни смо што смо, као једна од побједничких нација, дали допринос слому фашизма и одбрани оних идеала и вриједности чије су тековине дубоко уткане у наше друштво које баштини слободу,  мир и толеранцију.

Ово је уједно и дан који нас упозорава да се зло, које фашизам представља, никада више не понови, али и обавезује на изградњу мира и стабилности, зарад будућих генерација.

Изражавамо дубоко поштовање и захвалност свим родољубима и антифашистима који су за слободу дали оно највриједније, своје животе, за стварање бољег и толерантнијег свијета.

Република Српска ће наставити да се развија на слободарским идејама антифашизма и очувања европских начела слободе и демократије“, наводи се у честитки предсједнице Републике Српске.