Предсједница Републике Српске упутила честитку поводом 22. априла – Дана Града и Дана ослобођења Бањалуке од фашизма у Другом свјетском рату

21/04/2020

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић,  поводом 22. априла – Дана Града и Дана ослобођења Бањалуке од фашизма у Другом свјетском рату, упутила је честитку градоначелнику Игору Радојичићу и грађанима Бањалуке.

 „Вама, предсједнику Скупштине града, одборницима, запосленим у Градској управи и свим грађанима Бањалуке честитам 22. април – Дан Града и Дан ослобођења Бањалуке од фашизма у Другом свјетском рату.

Дан ослобођења Бањалуке од фашизма у Другом свјетском рату један је од најзначајнијих датума у историји града.  Поносни на славну антифашистичку прошлост, данас се са  пијететом сјећамо и одајемо дужну почаст ослободиоцима Бањалуке, који су у борби за слободу, узвишене идеале и циљеве положили своје животе.

Иако овај важан датум, који симболизује отпор и побједу,  ове године обиљежавамо у другачијим околностима, увјерена сам да ће Бањалука као и много пута до сада,  уз одговорност и солидарност свих, успјешно савладати све изазове у новонасталој ситуацији.

У том духу, изражавам Вам пуну подршку и увјерење да ћете врло брзо наставити зацртаним путем развоја и просперитета, на добробит свих грађана Бањалуке, али и Републике Српске“, наводи се у честитки предсједнице Републике Српске.