Предсједница Републике Српске упутила честитку поводом 12. маја – Међународног дана сестринства

12/05/2020

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, поводом 12. маја – Међународног дана сестринства, упутила је честитку свим медицинским сестрама и техничарима у Републици Српској.


“Поводом 12. маја – Међународног дана сестринства,  свим медицинским сестрама и техничарима у Републици Српској упућујем срдачне честитке.


Медицинске сестре и техничари неизоставан су дио тима у здравству Републике Српске и имају кључну улогу у промоцији здравља, превенцији и лијечењу болести.


Ову, прије свега хуману професију, поред професионалности, знања и стручности, одликују посвећеност, људскост и љубазност, која умногоме утиче на квалитет пружања здравствене услуге и доприноси јачању нашег здравственог система.


Користим прилику да вам упутим изразе велике захвалности нa несебичности коју свакодневно показујете помажући пацијентима, а посебно на вашој пожртвованости у вријеме када се Република Српска суочава са пандемијом изазванe вирусом корoна.


Још једном вам честитам Међународни дан сестринства и желим још квалитетније вредновање вашег рада, те пуно успјеха у послу који обављате и у најтежим ситуацијама”, наводи се у честитки предсједнице Републике Српске.