Предсједница Републике Српске упутила честитку поводом 12. маја – Дана Војске Републике Српске и Дана 3. пјешадијског (Република Српска) пука

11/05/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, поводом 12. маја – Дана Војске Републике Српске, упутила је честитку свим припадницима Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ.

„Свим припадницима Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ, у име грађана Републике Српске и своје име, честитам 12. мај – Дан Војске Републике Српске.

Одлука о стварању Војске Републике Српске, која је донесена 12. маја 1992. године, била je историјска и предуслов за одбрану и заштиту српског народа на његовим вјековним огњиштима.

Војска Републике Српске, вођена часним циљевима и несебичном храброшћу, бранећи право на живот и слободу свог народа, одиграла је одлучујућу улогу у одбрани Републике Српске.

Обиљежавање Дана Војске је прилика да се са неизмјерном захвалношћу и посебним пијететом сјећамо свих припадника војске коју су дали своје животе и дијелове тијела, да би ми данас могли да живимо у слободној Републици Српској.

Увјерена сам да ће Трећи пјешадијски (Република Српска) пук, са поносом и поштовањем, наставити да баштини вриједности, традицију и културно-историјско наслијеђe Војске Републике Српске“, наводи се у честитки предсједнице Цвијановић.