Предсједница Републике Српске упутила честитку поводом 12. маја – Дана Војске Републике Српске

11/05/2020

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, поводом 12. маја – Дана Војске Републике Српске, упутила је честитку свим припадницима Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ.

„Свим припадницима Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ, у име грађана Републике Српске и своје име, честитам 12. мај – Дан Војске Републике Српске. 

Војска Републике Српске један је од симбола идентитета српског народа и  одлука о њеном формирању у циљу заштитe српског народа и његовог права на живот на вјековним огњиштима, слободу и достојанство, била је историјска.

Трајна обавеза свих нас је да чувамо сјећање на  херојски и частан пут  Војске Републике Српске и све њене припаднике који су у Одбрамбено-отаџбинском рату дали своје животе и дијелове тијела,  да би данашње генерације живјеле у миру и слободној Републици Српској. 

Увјерена сам да ће припадници Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ наставити да баштине свијетлу традицију Војске Републике Српске, посвећени миру и јачању стабилности“, наводи се у честитки предсједнице Републике Српске.