Предсједница Републике Српске упутила честитку амбасадору Руске Федерације у БиХ поводом 12. јуна – Националног дана Русије

11/06/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је амбасадору Руске Федерације у БиХ Петру Иванцову честитку поводом 12. јуна – Националног дана Русије.

„Поводом Националног дана Русије, Вама и братском руском народу упућујем најискреније честитке и најбоље жеље за даљи свеукупни напредак и просперитет Ваше земље и њених грађана.

За Републику Српску и њене грађане од велике је важности снажна и просперитетна Русија за коју је вежу традиционално пријатељство наших народа, као и дубоке културне и духовне везе.
Са посебним задовољством могу да потврдим да су политички, економски и свеукупни односи Републике Српске и Руске Федерације сваким даном све бољи на задовољство и добробит свих наших грађана.

Користим ову прилику да се захвалим Вама, великој Русији и њеном руководству, на челу са предсједником Путином, на сталној пажњи и подршци коју пружате Републици Српској и њеном народу у најважнијим питањима.

Увјерена сам да ће политички и економски развој и углед Русије на међународном плану бити успјешно настављен, што ће, без сумње, допринијети јачању мира и стабилности у свијету“, наводи се у честитки предсједнице Републике Српске.