Предсједница Републике Српске уприличила пријем поводом обиљежавања Дана Републике Српске

27/12/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић уприличила је данас, у Палати Републике, пријем поводом обиљежавања Дана Републике Српске. Предсједница Републике рекла је да је Српска стабилна и да институције раде у интересу грађана, нагласивши да без заједништва неће бити добрих резултата.

Предсједница Цвијановић је истакла да је приоритет очување мира, без којег нема стабилног напретка и правог рада институција.

„Сви смо на истом задатку. И ми и они послије нас ће радити, градити и унапређивати Српску да би била још боља и стабилнија“, поручила је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је рекла да сви могу бити задовољни учињеним у години на измаку, али да има довољно простора за напредак.

Предсједница Цвијановић је навела да ће у БиХ и даље постојати многи изазови и пријетње, али да Српска мора да се прилагоди и на њих спремно одговори.

„Знамо да се морамо држати заједно без чега нема резултата. Много великих очекивања од нас имају грађани, али може се осјетити да они имају љубав према Српској и институцијама. То је превише важан капитал да би се прокоцкао и то су оријентири за наш рад у наредном периоду“, навела је предсједница Цвијановић.

Предсједница Српске је оцијенила да су у овој години обавезе Српске редовно сервисиране и извршаване, те да су расле плате и пензије.

„Ојачана је социјална сфера и од 2016. до данас свака година носи неки рекордни потадак, међу којима су и они на плану запослености. У идућој години морамо радити и више. Потребни су рад, одговорност, одлучност, оперативност и да рјешавамо проблеме и суочавамо се изазовима“, рекла је предсједница Српске и нагласила да нема мјеста непоштовању институција Српске за чију одбрану су током одбрамбено-отаџбинског рата многи дали животе.

„Институције се морају поштовати, а Српска може бити друштво у којем сви могу бити задовољни“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је навела да Српска у будућности може бити инфраструктурно изграђенија, те да су многи пројекти започети и реализују се након отклањања блокада.

„И то ће донијети бољу слику Српске“, рекла је предсједница Цвијановић и захвалила званицама на пријему што су радили на јачању и очувању Српске која није била дар са неба.

„Морамо очувати надлежности и снагу Републике Српске“, рекла је предсједница Републике Српске и додала да је састанак званичника Српске са представницима вјерских заједница протекао у доброј атмосфери.

Предсједница Републике честитала је званицама и грађанима предстојеће празнике.