Предсједница Републике Српске угостила дјецу из Јавне установе за предшколско васпитање и образовање Бањалука поводом почетка Међународне седмице дјетета

07/10/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић угостила је данас у Палати Републике дјецу  из Јавне установе за предшколско васпитање и образовање Бањалука поводом почетка Међународне седмице дјетета.

„Срећна сам што су данас дјеца овдје. То је најбољи показатељ да су институције отворене за наше најмлађе нараштаје“, навела је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике Српске истакла је да су дјеца показала да знају шта су обиљежја државе, која су то њихова права и обавезе, али и чиме се баве предсједник Републике и друге институције.

„Осмислили смо ово као начин да причамо о дјечијим правима, али и да се дјеца упознају са институцијама Републике Српске и да разумију да су оне отворене за грађане. Најбољи примјер за то је да је Палата Републике данас отворена за дјецу из вртића“, истакла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике рекла је да ће Палата Републике у наредном периоду бити отворена и за неке друге групе зато што жели да разумију друштво у којем живе, да одмалена кроз колектив у вртићу, након тога у школи, а касније на радном мјесту да стасавају и разумијевају која су им права и обавезе, те да знају да су институције ту да раде свој посао, штите њихова права и стварају укупно бољи амбијент.

Предсједница Цвијановић је изразила задовољство што је на почетку Међународне седмице дјетета могла да угости дјецу из 13 бањалучких вртића и уручила им пригодне поклоне.