Предсједница Републике Српске свечано пустила у саобраћај реконструисани пут од Црнајe до Шешковаца

28/10/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и начелник општине Србац Млађан Драгосављевић данас су свечано пустили у саобраћај реконструисани пут од Црнајe до Шешковаца у овој општини.

Предсједница Републике Српске изјавила је да ће новоотворени реконструисани путни правац од Црнајe до Шешковаца имати велики значај за општине Србац и Лакташи и цијело ово подручје, а посебно због чињенице да остварује везу с ауто-путем „9. јануар“.

Предсједница Републике је рекла да је улога републичких власти да у сарадњи са локалним властима прво  идентификују који су важни пројекти које треба урадити, а након тога да се иде у њихову реализацију.

„Ми желимо да задржимо становништво на селу, а исто тако да задржимо и становништво у Републици Српској. Уз мјере на побољшању економских прилика, запослености, ово што се ради на пољу инфраструктуре мислим да ће дати добре резултате“, додала је предсједница Српске.

Предсједница Цвијановић је похвалила локалну управу у Српцу да има тијесну сарадњу са републичким институцијама јер делегира одређене пројекте и теме важне за ову локалну заједницу.

Предсједница Републике је навела да је радује чињеница да се широм Републике Српске реализују важни пројекти и да то није био само сада случај.

„Ни у неком времену кризе нисмо никада посустајали. Имамо много тога још на уму да урадимо. Сваки од тих пројеката већ је започео“, додала је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике Српске је рекла да је „стратешки важно да се има изграђен ауто-пут и да он води преко Добоја до Србије, те да се иде са другим ауто-путем који треба да води према Приједору“.

„Важно је да се у источном дијелу Републике Српске реализује све што је предвиђено нашом транспортном стратегијом, да се реализују пројекти брзих путева и модернизације саобраћајница“, нагласила је предсједница Цвијановић.