Предсједница Републике Српске разговарала са шефом дипломатске Канцеларије Краљевине Белгије у БиХ

28/05/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у свом кабинету са шефом дипломатске Канцеларије Краљевине Белгије у БиХ Вилијамом Аселборном.

На састанку је разговарано о актуелној политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, унапређењу привредне сарадње, те развоју свеукупних односа Белгије и Републике Српске.

У разговору са Аселборном, предсједница Цвијановић је нагласила да су институције Републике Српске у потпуности посвећене европским интеграцијама, те даљем провођењу економско – социјалних реформи који за циљ имају побољшање привредног амбијента, као и животног стандарда свих грађана.

Овом приликом, предсједница Републике Српске је истакла да је Белгија успјешан примјер који доказује да децентрализоване државе, попут БиХ, имају своје мјесто у Европској унији, те да успјех подразумијева уважавање различитих интереса и идентитета, а не њихово негирање.

Током састанка, предсједница Цвијановић је истакла да формирање новог сазива Савјета министара, као и легитимне власти на свим нивоима, представља провођење изборне воље грађана, те да је ријеч о демократском процесу који не може бити предмет политичких, нити било каквих условљавања.