Предсједница Републике Српске разговарала са новоименованом директорком Агенције за међународни развој Сједињених Америчких Држава за БиХ (УСАИД)

09/09/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у свом кабинету са новоименованом директорком Агенције за међународни развој Сједињених Америчких Држава  за БиХ (УСАИД) Ненси Еслик.

На састанку је разговарано о досадашњој сарадњи институција Републике Српске са мисијом УСАИД-а, реализованим пројектима, као и наредним заједничким активностима.

Овом приликом, предсједница Цвијановић је истакла да су институције Републике Српске посвећене даљем провођењу економско–социјалних реформи, побољшању привредног амбијента и животног стандарда свих грађана.

Предсједница Цвијановић је оцијенила да је у протеклом периоду сарадња институција Републике Српске и УСАИД-а била веома продуктивна, посебно када је ријеч о грантовима који су прилагођени стварним потребама тржишта и привреде, а за резултат имали повећање броја запослених и пораст извоза.

Саговорнице су изразиле увјерење да ће кроз реализацију различитих пројеката, партнерски однос и веома успјешнa сарадња институција Републике Српске и мисије УСАИД-а, бити настављена и убудуће.