Предсједница Републике Српске разговарала са новименованим представником Популационог фонда Уједињених нација за БиХ

04/03/2020

Предсједница Републике Српске Жељка  Цвијановић разговарала је данас у свом кабинету са новименованим представником Популационог фонда Уједињених нација за БиХ /УНФПА/ Џоном Кенедијем Мосотијем (John Kennedy Mosoti).

На састанку је разговарано о досадашњој сарадњи са Популационим фондом Уједињених нација за БиХ, као и о плановима за наредни период, са посебним акцентом на популациону политику у Републици Српској.

Предсједница Цвијановић упознала је саговорника о Програму демографске обнове Републике Српске, у оквиру којег је креирана студија која садржи анализу стања, као и приједлоге конкретних мјера, чији је основни циљ побиљшање демографске обнове. 

Саговорници су размијенили мишљење и о досадашњим резултатима рада УНФПА и главним стратешким исходима рада Популационог фонда, који се односе на репродуктивно здравље, равноправност полова и спровођење стратегије за популацију и развој са младима као приоритетима.

Оцијењено да је досадашња сарадња институција Републике Српске и УНФПА у БиХ била веома добра, те изражена спремност за наставак сарадње на различитим пројектима.