Предсједница Републике Српске разговарала са директорком Агенције за међународни развој Сједињених Америчких Држава за БиХ

23/09/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у свом кабинету са директорком Агенције за међународни развој Сједињених Америчких Држава за БиХ (USAID) Ненси Еслик.

На састанку је разговарано о  тренутним активностима које мисија УСАИД спроводи у Републици Српској, с посебним акцентом на програме који се односе на образовање, међу којима и пројекат „Унапређење основног учења и образовања у БиХ“, успостављање СТЕМ учионицa.

Предсједница Цвијановић је истакла да су институција Републике Српске чврсто опредијељење за реформу образовног система с циљем његовог унапређења и модернизације.

Предсједница Републике је нагласила да је развојна шанса Републике Српске везана за образовање, те да младе генерације треба усмјеравати да стичу знања која су потребна за занимања будућности и прилагођена савременим  потребама  тржишта рада.

Предсједница Цвијановић је изразила пуну подршку свим програмима УСАИД-а који се реализују у Републици Српској, нарочито када су у питању пројекти у сектору образовања, као и програми подстицања развоја предузетништва код младих.

Састанку су присуствовали и министарка просвјете и културе Наталија Тривић и министар за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Срђан Рајчевић.