Предсједница Републике Српске разговарала са амбасадором Мађарске у БиХ

13/11/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у свом кабинету са амбасадором Мађарске у БиХ Кристијаном Пошом.

Предсједница Цвијановић и амбасадор Пош размијенили су мишљење о актуелним политичким и економским темама у Републици Српској и БиХ, регионалној сарадњи и процесу европских интеграција.

Овом приликом, предсједница Цвијановић је навела да је Република Српска економски и политички стабилна, да њене институције функционишу у пуном капацитету, без обзира на чињеницу да процес формирања власти на нивоу БиХ није у потпуности завршен.

У разговору са амбасадором Мађарске у БиХ, предсједница Републике је нагласила да Република Српска посебан значај придаје развоју сарадње са земљама региона, те изразила опредјељење за интензивирање односа са Мађарском у свим областима од заједничког интереса.

Током састанка, размотрене су области у којима постоје могућности за јачање економске сарадње, а посебно је истакуто да потенцијал за сарадњу постоји у области енергетике, фармације и образовања.