Предсједница Републике Српске присуствовала вечерњем богослужењу и освештању бадњака

06/01/2020

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је у Саборном храму Христа Спаситеља вечерњем богослужењу  и освештању бадњака.

Предсједница Републике Српске поручила је да ће Српска из године у годину бити све јача, боља и развијенија.

„То подразумијева да институције Републике Српске раде свој посао и да будемо окупљени око онога што су наши главни циљеви, а то су мир, стабилност и интереси Републике Српске“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је навела да то подразумијева да се води рачуна и о локалним заједницама и о младим генерацијама.

„Све ово што данас радимо и јесте у име будућих генерација. То јесте живот и наставак Републике Српске“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике Српске је додала да ће ове године и Дан Републике бити обиљежен под слоганом „За сва времена“ који говори више од било којих порука и реченица.

„Нама Република Српска служи за сва времена, она је ту да би трајала. Није настала да би била нека пролазна категорија. Знам да грађани дубоко осјећају важност Српске јер су свјесни колико је она значајна за наше животе и за генерације које ће доћи. У крајњем случају, то је наш однос према свима који су дали животе бранећи слободу у Републици Српској за све нас и ми их не смијемо изневјерити“, поручила је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је изразила очекивање да ће 2020. година бити година стабилности, напомињући да су институције Републике Српске на томе радиле већ од 2016. године.

„Сваке године биљежимо све боље економске резултате и то нам је дало прилику да повећавамо плате, пензије, да отварамо нова радна мјеста, да тијесно сарађујемо са нашим социјалним партнерима и као резултат те сарадње да доносимо добра рјешења. То није крај и није довољно, јер може да се уради више. У околностима и под притисцима под којима се функционише много година мислим да су и то добри резултати. Опредјељење институција јесте да раде за добробит Републике Српске и сваког њеног грађанина“, рекла је предсједница Републике.

Предсједница Цвијановић је свим грађанима Републике Српске честитала Бадње вече, Божић и Дан Републике, пожељевши им да живе у миру и стабилности у Републици Српској.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је вечерњем богослужењу  и освештању бадњака и у Храму Светог великомученика Георгија.