Предсједница Републике Српске присуствовала освештању Цркве Светог Ћирила и Методија у Љубачким долинама

30/07/2019

Његово преосвештенство епископ бањалучки Јефрем служио је данас Свету архијерејску литургију поводом освештања Цркве Светог Ћирила и Методија у Љубачким долинама, код Бањалуке, а свечаности су присуствовали предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Предсједница Цвијановић рекла је да је освештање цркве брвнаре, која је подсјетник на стара времена, велики догађај и дан за све, поручивши да увијек треба радити на промоцији Српске и то користити на најбољи начин.

„Са овом црквом комплетирана је још једна туристичка понуда Српске, Бањалуке и самог етно-села. Људи из овог етно-села повезали су се са великим бројем /туристичких/ агенција из европских и земаља у окружењу. Чак сам чула податак да су етно-село у протеклим годинама посјетили људи из 85 земаља, што говори о атрактивности овог мјеста које је самим тим значајно и за Српску и Бањалуку“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике Српске је навела да је успјех ту и да постаје реалност сваки пут када се људи заједнички окупе око једне идеје, попут ове у Љубачеву, у чијој је реализацији учествовала Српска православна црква и Епархија бањалучка.

Предсједници Цвијановић је на свечаности уручен поклон који ће је подсјећати на Љубачево и освештање Цркве Ћирила и Методија.