Предсједница Републике Српске присуствовала обиљежавању школске славе Светог Саве у Средњошколском центру „Јован Дучић“ Теслић

27/01/2020

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је данас у Теслићу обиљежавању школске славе Светог Саве у Средњошколском центру „Јован Дучић“.

Предсједница Републике Српске изјавила је да су институције Републике Српске, уз подршку Владе Србије, инвестирале у реконструкцију школа у Теслићу у намјери да унаприједе систем образовања, те да су учествовале и у реализацији других пројеката важних за развој ове локалне заједнице.

„Задовољство ми је што сам и на претходним позицијама, а ево сада и као предсједник Републике, заједно са другим институцијама, успјела да реализујемо све заједничке пројекте које смо имали овдје“, рекла је предсједница Цвијановић.

Према ријечима предсједнице Републике Српске, осим реконструкције амфитеатра ове школе средствима предсједника Српске, прије неколико година уложено је у фискултурну салу и школско двориште.

Предсједница Републике је навела да је реализована санација и реконструкција објеката основних школа на подручју Теслића, од мањих инвестиција вриједних по неколико хиљада КМ, до крупних пројеката какав је реконструкција једне градске школе за коју је Влада Србије издвојила 600.000 КМ.

„Дешава се много ствари паралелно и то показује да смо финансијски стабилни као институције Републике Српске, да смо у стању да реализујемо овакве пројекте и да на неки начин трасирамо пут за будуће пројекте“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике Српске је подсјетила на досадашњу подршку санацији локалног дома здравља, набавку санитетског возила, унапређење локалне инфраструктуре, као и друге пројекте намијењене развоју Теслића.