Предсједница Републике Српске присуствовала обиљежавању Октобра мјесеца борбе против карциномa дојке

19/10/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је данас у Бањалуци обиљежавању Октобра мјесеца борбе против карциномa дојке, које организује Савез жена обољелих од карцинома дојке „Искра“.

Предсједница Републике Српске указала је на значај подизања свијести становништва у Српској о важности редовних здравствених прегледа ради превенције, правовременог откривања и лијечења карцинома дојке.

Предсједница Цвијановић је рекла да сви заједно у Српској морају да раде на томе, јер ова болест све више „напада“ и млађу популацију.

„Жене треба да воде више рачуна о свом здрављу, јер су највише подложне овој болести. Ми треба да помажемо и на начин подизања свијести о карциному дојке уз поруку женама да имају храбрости да иду на прегледе, јер је све једноставније лијечити, ако се на вријеме открије“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је данас на Тргу Крајине, заједно са јавним личностима и представницима „Искре“, дијелила грађанима цвијеће и летке у којима су важне информације о превенцији рака дојке.

Предсједница Републике Српске је поручила да сви морају водити рачуна о здрављу, те напоменула да су невладин сектор и цивилно друштво и на овом плану партнер институција с циљем побољшања услова за лијечење људи.

У том смислу, додала је предсједница Цвијановић, широм Српске направљене су бројне болнице и реновирани домови здравља.

„Те активности настављамо тамо гдје је потребно, радимо и на едукацији здравствених радника, повећавамо плате. То је свеобухватна акција“, објаснила је предсједница Републике Српске.