Предсједница Републике Српске присуствовала обиљежавању Националног дана Републике Бугарске

02/03/2020

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је данас у Основној школи „Георги Стојков Раковски“ обиљежавању Националног дана Републике Бугарске.

Предсједница Републике Српске изјавила је да Српска и Бугарска имају добру сарадњу и разумијевање, што се огледа и у традиционалном обиљежавању Националног дана Бугарске у Основној школи „Георги Стојков Раковски“.

„Задовољство је што сам данас овдје на традиционалном обиљежавњу овог празника. Ово је доказ отворености Бањалуке за све који желе да сарађују, а таквих је доста“, рекла је предсједница Цвијановић.

Она је истакла да је добро политичко разумијевање, какво имају Српска и Бугарска, претпоставка за економску сарадњу.

„Наравно да постоји простор за унапређење свих облика сарадње. Јачање културних веза и добро разумијевање јасна су и добра порука и за оне који ће се бавити економијом“, изјавила је предсједница Републике.

Према ријечима предсједнице Српске, Бањалука и Република Српска желе да искажу љубав за солидарност бугарског народа и Владе.

„Посебно ми је драго што је овдје са нама амбасадор Бугарске. Наша обавеза је да памтимо оно што су добри људи урадили, а свакако оно што је урадила Бугарска, у вријеме када нам је требала помоћ, јесте што генерацијама живи у Бањалуци и проноси се у овој школи“, рекла је предсједница Цвијановић и пожељела да дјеца у Српској и Бугарској живе у миру.

Предсједница Републике Српске је напоменула да се и у будућем времену треба показати захвалност Бугарској за пружену помоћ.