Предсједница Републике Српске присуствовала обиљежавању Дана општине Дервента

28/08/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовалаје обиљежавању Дана општине Дервента.

Предсједница Републике изјавила је да је општина Дервентаданас организована, успјешна и стабилна локална заједница чије је руководство уложило много напора и енергије да би се у њој направио добар пословни амбијент.

„То је све резултирало значајном пословном иницијативом,бројним привредним субјектима и дефинитивно су сврстани у врх свих привредних активности када је у питању цијела слика о Републици Српској“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је истакла да је општина Дервентадала значајан допринос извозу и свим другим привредним активностима и додала да је то утолико значајније, уколико се зна колико је Дервента била порушена, колико је страдала и имала жртва у протеклом рату који се није десио тако давно.

„Али, ићи овако крупним корацима све те године и доћи данасна овај развојни ниво општине, јесте велика ствар“, навела је предсједница Цвијановић.

Предсједница Српске је истакла да су републичке институцијепретходних година у општину Дервента уложиле близу 60 милиона KМ, подржавајући све оне важне пројекте које су локалне власти испостављале као приоритет за грађане.

Предсједница Републике је напоменула да су у прошлој годинирепубличке институције у ову општину уложиле милион KМ.

Предсједница Цвијановић је рекла да се као предсједникРепублике Српске труди да подржи све добре пројекте, од спортских терена, вртића и свих потреба које су важне за развој ове локалне заједнице и изразила задовољство што има добру сарадњу са том локалном заједницом и што је та сарадња увијек резултирала добрим пројектима.

Предсједница Српске је изразила задовољство што Дервента идекрупним корацима напријед и што прославља разне стогодишњице и друге важне јубилеје.

„То показује да Дервента има традицију, да постоји континуитет без обзира на тешка времена која су прекидала тај цјелокупни развојни пут ове локалне заједнице“ закључила је предсједница Цвијановић.