Предсједница Републике Српске присуствовала божићном пријему који је организовао српски члан Предсједништва БиХ

10/01/2020

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је данас у Источном Сарајеву божићном пријему који је организовао српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик. 

Предсједница Републике Српске рекла је да је Српска сваким даном развијенија, боља и модернија, да расту плате и пензије, те да су то циљеви њеног руководства.

„Опредијељени смо за повећање плата и пензија и јачање социјалних права. Паралелно с тим, радиће се инфраструктурни пројекти. Много напретка је већ видљиво и наставићемо с тим. Повећаваћемо субвенције за пољопривредне произвођаче и подржавати привреду. За све то потребна нам је политичка стабилност коју ћемо и даље имати“, поручила је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је рекла да Српска сада има легитимне представнике на нивоу БиХ и да Савјет министара неће више блокирати републичке пројекте, као што је то била пракса претходних пет година.

Предсједница Републике Српске је навела да се Влада Српске сада може посветити питањима из своје надлежности и да се неће бавити опструкцијама.