Предсједница Републике Српске примила учеснике финала квиза “Научи се, човјече!”

25/12/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић примила је данас у Палати Републике учеснике финала квиза “Научи се, човјече!”.

Предсједница Републике Српске рекла је да је квиз „Научи се, човјече!“ постигао праве резултате и успио да заинтересује дјецу, школарце и омладину Српске да јавно покажу знање кроз забаву и игру, због чега ће бити настављена институционална подршка том значајном пројекту.

Предсједница Цвијановић рекла је да је ријеч о највећем едукативно-забавном програму, организованом уз подршку институција Српске и РТРС-а.

„Честитам свима који су били дио пројекта. Овај квиз је успио да постигне прави циљ – да заинтересује дјецу, школарце и омладину Српске да покажу знање кроз забаву и игру“, истакла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је изразила задовољство што је била једна од оних који су подржали реализовање овог пројекта.

„Подржаћемо одржавање квиза и убудуће јер је дао праве резултате. Чињеница да су у њему учествовале 32 школе показује да је добро осмишљен и да треба да да нешто друштву и заједници“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је рекла да ће у оквиру квиза финалистима из школа „Бранко Ћопић“ Бањалука, „Новак Пивашевић“ Челинац, „Свети Сава“ Добој и „Јован Дучић“ Бијељина бити додијељене награде.

„Кабинет предсједника ће свим финалистима обезбиједити комплетну опрему за полигонске спортове, док ће у побједничкој школи бити опремљен један кабинет или нешто друго за шта се покаже потреба. Као друштво треба и даље улагати у ове и сличне пројекте да бисмо дјецу држали окупљеним око нечега што је знање, али да то раде на један лежеран начин“, рекла је предсједница Цвијановић.