Предсједница Републике Српске примила у наступну посјету новоименованог амбасадора Републике Хрватске у БиХ

20/11/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић данас је у свом кабинету примила у наступну посјету новоименованог амбасадора Републике Хрватске у БиХ Ивана Саболића и новоименованог генералног конзула Републике Хрватске у Бањалуци Зорана Пиличића, са којима је разговарала о актуелној политичкој и економској ситуацији у Српској и БиХ, те о могућностима унапређења привредне сарадње Републике Српске и Хрватске.

На састанку је изражено задовољство због недавног отпочињања радова на изградњи моста преко ријеке Саве код Градишке, те констатовано да је ријеч о важном инфраструктурном пројекту како за Српску и БиХ, тако и за Хрватску и цијелу регију.

Током састанка, предсједница Цвијановић је нагласила да је досљедно поштовање Дејтонског споразума и уважавање уставне структуре која подразумијева пуну равноправност три конститутивна народа, од кључне важности за јачање политичког дијалога, као и за несметано функционисање заједничких институција на нивоу БиХ.

Предсједница Српске пожељела је добродошлицу амбасадору Саболићу и генералном конзулу Пиличићу, те изразила очекивање да ће сарадња Републике Српске и Хрватске у предстојећем периоду бити још интензивнија.