Предсједница Републике Српске примила делегацију пољског Западно-поморског војводства из Шчећина

20/12/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић примила је данас у свом кабинету делегацију пољског Западно-поморског војводства из Шчећина, коју је предводио секретар и директор Владе Војводства  Пшемислав Влосек.

На састанку је оцијењено је да су досадашњи односи Српске и Пољске веома добри и да су интензивирани у протеклом периоду, те да постоје бројни примјери конкретне сарадње у различитим областима са неколико пољских војводства.

Предсједница Цвијановић је истакла да су европске интеграције стратешко опредјељење институција Републике Српске, те да су за Српску искуства и подршка Пољске и њених региона на европском путу, драгоцјена и корисна.

Предсједница Цвијановић овом приликом се захвалила члановима оркестра Музичке школе из Шчећина, који су  прихватили позив да учествују у десетој хуманитарној акцији “С љубављу храбрим срцима”, што, како је истакла,  даје посебну димензију у развоју сарадње Српске и Пољске.

Саговорници су изразили увјерење да ће сарадња Републике  Српске и Западно-поморског војводства у наредном периоду бити интензивирана у различитим областима, посебно у областима културе  и туризма.

Састанку је присуствовао и директор департмана за културу Западно-поморског војводства Пшемислав Врага, почаснa  конзулка БиХ у Пољској Јулија Сјенкијевич и амбасадорка БиХ у Пољској Ковиљка Шпирић.