Предсједница Републике Српске посјетила општину Петрово

14/04/2021

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила је данас општину Петрово гдје је разговарала са руководством ове општине, обишла вртић у изградњи и локално предузеће „Лимекс“ у Kарановцу.

Предсједница Републике Српске изјавила је да постоји добра конекција између општине Петрово и републичких институција, али да се још доста тога може урадити, те је за наредни период најавила долазак министара ради рјешавања проблема у области здравства и пољопривреде.

Предсједница Цвијановић је нагласила да актуелна власт у Републици Српској рјешава једно по једно питање које јој делегира Општинска управа Петрово.

Предсједница Републике је истакла да ова локална заједница, иако мала, може бити стабилна и функционална са одговарајућом понудом младим људима, младим брачним паровима, али и старијим суграђанима.

„Ми смо дали одређена обећања прошле јесени и као што смо могли забиљежити доста тога се реализовало. Једна од ствари је обданиште које ће много значити за четрдесеторо дјеце“, изјавила је предсједница Цвијановић.

За наредни период предсједница Републике најавила је долазак ресорних министара за рјешавање проблема из области здравства, пољопривреде са фокусом на дрвопрерађиваче и снабдијевање довољним количинама дрвних сортимената, као и инфраструктурно повезивање општине са њеним окружењем.

„Оно што је важно да имамо ту добру конекцију између локалне заједнице и републичких институција. Моја данашња посјета је допринос унапређењу те сарадње да бисмо боље разумјели потребе у свакој нашој локалној заједници и да бисмо боље интервенисали“, изјавила је предсједница Цвијановић.

Након обиласка предузећа „Лимекс“, предсједница Републике Српске је изразила задовољство што на подручју Петрова постоје озбиљни привредници, у овом случају то је фирма која запошљава око 100 радника, 97 одсто је извозно орјентисана, чији се производи пласирају за потребе најозбиљнијих фирми свијета, од аутомобилске индустрије па даље.

„Морамо бити поносни. У малом Петрову имамо овако велике и значајне фирме које су повезане са свјетски познатим именима. Ми се сви заиста трудимо да од овога направимо функционално и добро мјесто“, истакла је предсједница Цвијановић.