Предсједница Републике Српске отворила Сајам домаћих производа „Наше је боље“

16/12/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић отворила је данас у Бијељини Сајам домаћих производа „Наше је боље“, на којем учествује више од 90 излагача из цијеле Републике Српске.

Предсједница Републике поручила је да на тржишту постоји квалитетна понуда домаћих производа које треба куповати јер је то добро и за привредни амбијент и за здравље људи.

„Покушавамо да сви заједно подижемо свијест о важности заштите домаће производње, али и свијест наших грађана да купујемо наше производе. Ми можемо да се похвалимо нашом понудом која је квалитетна“, рекла је предсједница Цвијановић

Предсједница Републике Српске је нагласила да би сви заједно требало то да разумију и да купују своје, домаће производе.

„Морамо да нађемо начин да своје производе испромовишемо, али и да ширимо свијест колико је важно за наш привредни амбијент, а и за наше здравље да користимо оно што је произведено код нас уз све потребне контроле и стандарде“, нагласила је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике Српске је истакла да је овај сајам успјешан јер представља начин да се успостави бољи пословни амбијент, добра сарадња међу привредницима и сви заједно да промовишу економски патриотизам.

„Број излагача, којих је више од 90, показује да постоји интерес. Веома је важно да се од сајма до сајма јавља све већи број људи који желе да представе своје производе“, напоменула је предсједница  Цвијановић.

Предсједница Републике је рекла да Република Српска на различитим локацијама, а данас у Бијељини, покушава да направи овакве догађаје, додајући да је покровитељ овог сајма Министарство трговине и туризма Републике Српске, те да је имала прилику да подржи овај, као и многе друге сличне догађаје.