Предсједница Републике Српске организовала пријем за тринаестогодишњег Дејана Лукића чији је пројекат „Нано сателит“ прихватила Америчка свемирска агенција НАСА

14/08/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић организовала је данас у свом кабинету пријем за тринаестогодишњег Дејана Лукића из Брода, чији је пројекат „Нано сателит“ прихватила Америчка свемирска агенција НАСА.

Овом приликом, предсједница Републике Српске честитала је Лукићу на постигнутом успјеху, те нагласила да његов примјер најбоље свједочи о томе да се упорношћу и преданим радом могу остварити највиши циљеви.

Током састанка, предсједница Цвијановић је истакла да су образовани и талентовани млади људи најзначајнији ресурс Републике Српске, те додала да је задатак институција да развију механизме помоћу којих ће они бити препознати и адекватно подржани у свом раду.

Предсједница Републике Српске је током разговора истакла да ће Кабинет предсједника и Влада Републике Српске заједнички финансирати реализацију овог амбициозног пројекта.