Предсједница Републике Српске обишла радове на дионици ауто-пута „9. јануар“ Бања Лука – Добој у Товири код Добоја

03/07/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић обишла је данас радове на дионици ауто-пута „9. јануар“ Бања Лука – Добој“ у Товири код Добоја.

Предсједница Републике Српске изјавила је да је изградња ауто-пута на Коридору „Пет це“ у Товири код Добоја један од стратешких пројеката, који представљају велику развојну шансу Српске за повезивање свих дијелова Републике ауто-путевима.

Предсједница Цвијановић је истакла да је задовољна динамиком и темпом извођења радова и што се реализује овај пројекат у Републици Српској.

„Ово је један од стратешких пројеката и радује ме да ће дати резултате какви се од њега очекују. Без добрих ауто-путева и развијене инфраструктуре не можете очекивати да имате туристе и привреду“, рекла је предсједница Републике.

Предсједница Републике Српске је нагласила да се Српска и даље треба развијати, те да има још много инфраструктурних пројеката који треба да се реализују у Српској.

Предсједница Цвијановић је подсјетила да је у транспортној стратегији Републике Српске договорено да се овим ауто-путем жели доћи до Србије, да се жели градња брзих путева и ауто-путева у источном дијелу Српске и да се дође до југа Српске.

„У наредних пет-шест, највише десет година сигурна сам да ниједан од ових пројеката неће бити да није у реализацији, да није започет или договорен“, рекла је предсједница Републике.

Предсједница Републике Српске је изазила захвалност на овом и осталим пројектима шефу Делегације ЕУ у БиХ Вигемарку и шефу Канцеларије Европске банке за обнову и развој /ЕБРД/ у БиХ Јану Брауну који су заједно са свим институцијама Српске и Владом радили на реализацији ових пројетака.

Предсједница Цвијановић је подсјетила да овај пројекат спада у саставни дио агенде повезивања у оквиру БиХ и цијеле БиХ са регионом и ЕУ.