Предсједница Републике Српске и вршилац дужности губернатора Санкт Петербурга потписали у Санкт Петербургу „Мапу пута“

06/06/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и вршилац дужности губернатора Санкт Петербурга Александар Беглов, потписали су данас у Санкт Петербургу „Мапу пута“ активности за реализацију списка приоритетних праваца сарадње између Владе Санкт Петербурга и Републике Српске, за период од 2019. до 2021. године.

Након церемоније потписивања, којој је присуствовао и српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједница Цвијановић и губернатор Беглов изразили су задовољство због парафирања тог документа и оцијенили да међусобна сарадња има узлазну путању и динамичан ток те да „Мапа пута“ нуди бројне могућности за сарадњу двије стране у различитим областима.

“Мапа пута”, која се односи на јачање међусобних односа у култури, економији, спорту, трговини, инфраструктури и другим областима, резултат је сарадње Републике Српске и Санкт Петербурга којa се реализује у складу са Споразумом између влада Републике Српске и Санкт Петербурга о сарадњи у трговинско-економским, научно-техничким, културним областима из 2007. године, односно обновљеним Протоколом о сарадњи из 2017. године.

Предсједница Републике и предсједавајући Предсједништва БиХ, на састанку који је уприличен прије потписивања “Мапе пута”, упознали су в.д. губернатора Санкт Петербурга о актуелној политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ.

У оквиру вишедневне посјете Санкт Петербургу, предсједница Цвијановић данас учествује на Међународном економском форуму у панел сесији „Једнаке могућности у доба дигиталне економије“.