Предсједници Републике Српске уручено највише признање – Плакета града, на свечаној академији поводом Дана града Добоја

27/06/2019

Предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић уручено је данас  највише признање – Плакета града, на свечаној академији поводом Дана града Добоја, за изузетно залагање и помоћ овој локалној заједници.

Предсједница Републике нагласила је да су у овом граду реализовани многи пројекти и да ће сви започети бити завршени.

Предсједница Републике Српске је захвалила за признање које јој је уручено, а које је, како је истакла, резултат њених напора током мандата предсједника Владе Републике Српске.

„Свјесна сам прво стратешког значаја Добоја, али и колико је важно да развијамо све наше општине и градове. Добој јесте примио знатна средства за реализацију стратешки важних пројеката“, изјавила је предсједница Цвијановић.

Предсједница Српске је истакла да ће у наредних неколико година Добој бити мјесто у којем ће бити много улагања, и у путну и саобраћајну инфраструктуру, гђе је већ доста тога урађено.

„Добој ће бити повезан ауто-путем са Београдом и између Бањалуке и Београда заузимаће важно мјесто у свим нашим активностима“, рекла је предсједница Цвијановић, наводећи, између осталих, и пројекте изградње, реконструкције и доградње школа, водовода, канализације.

Предсједница Републике је изразила задовољство због напретка и обећала подршку републичких инситутуција локалним властима и убудуће.

Предсједница Српске је најавила наставак заједничког рада, задовољна што су грађани, као важна карика, препознали напоре Владе да се стабилизује ситуација и ствара боља и љепша Српска.