Предсједница Републике Српске уприличила пријеме поводом обиљежавања 9. јануара – Дана Републике Српске

28/12/2018

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић уприличила је данас у Бањалуци пријеме поводом обиљежавања 9. јануара – Дана Републике Српске.

Предсједница Републике Српске изјавила је данас да је веома важно што је Српска, након избора, брзо конституисала власт да би могла адекватно да извршава све обавезе.

„Наши грађани очекују да сви извршавамо обавезе и задатке. Када имамо конституисану Владу онда је то гаранција да нећемо имати било каквих застоја“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је подсјетила да на нивоу БиХ процес конституисања власти траје знатно дуже него у Српској, јер не постоји политичка воља и постоје одређена уцјењивања.

Предсједница Српске вјерује да ће привредници и медијске куће наставити да квалитетно сарађују са институцијама Српске.

„Знамо колико је важно извршавати обавезе, имати комуникацију и његовати дијалог. Вјерујем да се можемо успјешно кретати даље, а тешка времена која су иза нас су показала да уколико има свијести о успјеху онда могу бити постигнути резултати“, додала је предсједница Цвијановић.

Предсједница Српске је нагласила да је обавеза свих напредак институција, али и да они који су у институцијама морају слушати поруке пословне заједнице и социјалних партнера.

„То је кључ за успјех, иако знам да није могуће да се у сваком моменту разумијемо. Међутим, знам да се можемо ујединити о неким питањима која су заједнички интерес да бисмо дошли до квалитетних рјешења“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је захвалила представницима медијских кућа и привредницима за добру сарадњу у овој години и пожељела срећну наредну годину.

Предсједница Републике Српске уприличила је пријем и за представнике вјерских заједница, којем су присуствовали представници Српске православне цркве – Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом, као и њихова преосвештенства епископ бањалучки Јефрем, епископ бихаћко-петровачки Сергије, епископ захумско-херцеговачки Димитрије и епископ зворничко-тузлански Фотије.

Пријему су присуствовали и предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и директор Секретаријата за вјере Драган Давидовић.