Предсједница Републике Српске уприличила пријем поводом обиљежавања 9. јануара – Дана Републике Српске

27/12/2018

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић уприличила је данас у Палати Републике пријем поводом обиљежавања 9. јануара – Дана Републике Српске. Предсједница Републике Српске изјавила је да је Српска стабилна, да институције функционишу и да је циљ да оне говоре једним гласом јер је то значајно за креирање политика и њихово представљање.

„Сигурна сам да је то могуће упркос различитим политичким агендама. Вјерујем да смо на добром путу да имамо такво представљање и у оквиру Републике, али и на сваком мјесту гдје Српска мора изразити став, врло често политички. Због тога је важно да сви заједно будемо у креирању одређених политика и у њиховом саопштавању“, нагласила је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је истакла да су институције Српске показале да су у стању да се окупљају око важних питања, не само хуманитарних, већ и да разумију и адекватно обиљежавају важне историјске чињеница и да вјерује да је пред Републиком Српском боље вријеме.

Предсједница Републике Српске је, на пријему за делегације институција културе и науке, представника издавача из Српске, студенте, награђене ученике, спортисте, те делегацију Савеза националних мањина Српске поводом обиљежавања 9. јануара – Дана Републике, рекла да су након октобарских избора све институције власти конституисане на вријеме.

„Очекујем да и даље будемо окупљени око интереса Републике Српске и њених институција, да рјешавамо питања дијалогом“, додала је предсједница Цвијановић и подсјетила да је Влада Српске почела да функционише, као и да је усвојен буџет за 2019. годину.

„Пред нама су и даље многи политички, финансијски и економско-социјални изазови, али када има добре воље и када смо заједно онда и можемо направити помаке“, изјавила је предсједница Српске., додавши  да је свјесна да у Српској има много потреба, али и да су, упркос силним притисцима и изазовима из претходног периода, успјели стабилизовати систем.

„Ако смо у претходном периоду забиљежили рекордне показатеље то не значи да требамо бити презадовољни, већ разумјети да је то основа за даље кретање. На тој линији разговарам са новом Владом и свим другим представницима институција“, поручила је предсједница Цвијановић на пријему и званицама рекла да су томе знатно допринијели.

Предсједница Републике Српске  је нагласила да је важно да сви људи на важним позицијама разумију да одлука коју донесу може да утиче на живот Републике и за 10, 20 и више година, посебно политичке одлуке које институције морају доносити и знати како то да раде.