Предсједница Републике Српске разговарала са амбасадором Руске Федерације у БиХ

25/12/2018

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Бањалуци са амбасадором Руске Федерације у БиХ  Петром Иванцовим.

Током састанка саговорници су размијенили мишљење о актуелној политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, с акцентом на формирање власти након протеклих општих избора.

Предсједница Републике је овом приликом истакла да је Република Српска прва у БиХ имплементирала изборне резултате, те да је конституисањем Владе, усвајањем Буџета и Програма економских реформи, Српска показала да се формирање власти може одвијати брзо и ефикасно.

Саговорници су овом приликом оцијенили да Република Српска, као и у претходном периоду, предњачи у односу на остале у БиХ, те изразили очекивања да ће се што прије приступити процесу формирања власти на свим нивоима у БиХ.

Предсједница Цвијановић информисала је амбасадора Иванцова о припремама за обиљежавање Дана Републике, те навела да ће 9. јануар бити обиљежен свечано и достојанствено под слоганом „Поносна и вјечна“.

Предсједница Републике захвалила се Руској Федерацији на одличној сарадњи са Републиком Српском за вријеме њеног мандата као предсједнице Владе, те изразила увјерење да ће висок степен сарадње бити настављен и убудуће.