Предсједница Републике Српске разговарала са директорима републичких установа културе

18/06/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Палати Републике са директорима републичких установа културе, Народног позоришта, Дјечијег позориштa, Народне и универзитетске библиотеке, Музеја савремене умјетности и Музеја Републике Српске.

На састанку су разматрана актуелна питања из области културе, проблеми са којима се суочавају институцијe од јавног значаја и могућност њиховог превазилажења.

Предсједница Цвијановић овом приликом је истакла да институције од националнoг значаја имају одличне потенцијале за развој културне мисије, али и образовања и науке, те да им, као репрезентима и промотерима Српске, треба омогућити добре услове за рад.

У том смислу, како је нагласила, све институције Републике Српске пружиће руководствима културних институција максималну подршку, али и понудити конкретна, рационална и реална рјешења која ће допринијети превазилажењу њихових проблема.

Директори установа културе изразили су задовљство што су наишли на подршку свих представника институција Српске, а посебно су се захвалили предсједници Цвијановић што је иницирала заједнички састанак и показала висок степен разумијевања за установе културе.

Данашњем састанку присуствовали су и представници министaрства просвјете и културе, финансија, министрства за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво, Електропривреде Републике Српске, Регулаторне комисије за енергетику, Градске управе Бањалука, те представници „Топлане“ и „Еко топлане Бањалука“.