Предсједница Републике Српске разговарала са групом младих учесника Форума дијаспоре

31/05/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у свом кабинету са групом младих учесника Форума дијаспоре, који се у Бањалуци организује другу годину заредом.

Овом приликом, предсједница Цвијановић је истакла да је за Републику Српску важан сваки њен човјек, без обзира да ли живи у Српској или ван ње, те додала да су образовани млади људи у иностранству огроман ресурс и најснажнија копча између дијаспоре и матице.

Током разговора, предсједница Републике Српске је изразила задовољство што је овогодишњи Форум дијаспоре окупио више од 200 учесника из преко 30 земаља свијета, те нагласила да то показује велико интересовање наших људи из иностранства, али и потребу да се Српска институционално повеже са својом дијаспором.

На састанку са младим учесницима форума, предсједница Цвијановић је истакла да је важно да млади у Српској и дијаспори размјењују знања, искуства и различите праксе, те нагласила да ће институције Републике Српске подржати сваки вид сарадње, као и заједничке пројекте који су од значаја за промоцију Српске и афирмацију младих људи у дијаспори, као и у матици.