Предсједница Републике Српске разговарала са предсједником Одбора за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске и замјеником директора Канцеларије за Косово и Метохију

29/11/2018

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Бањалуци са предсједником Одбора за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске Милорадом Арловим и замјеником директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Душаном Козаревим.

На састанку је разговарано о ситуацији у јужној српској покрајини, сарадњи Републике Српске са српским институцијама на КиМ, те одласку делегације Савеза општина и градова Републике Српске на Косово и Метохију.

Предсједница Цвијановић је и овом приликом истакла да институционална подршка српском народу у јужној српској покрајини Косову и Метохији ни у будућности неће изостати, те да ће се кроз различите пројекте повезивања Републике Српске и Косова и Метохије још чвршће наставити.

Предсједница Републике је изразила пуну солидарност са српским народом на КиМ и пуно разумијевање тежине свакодневног живота, те подржала све иницијативе које се тичу помоћи братском народу на Косову и Метохији.

Предсједница Цвијановић је најавила помоћ Удружењу родитеља дјеце са посебним потреба „Подржи ме“ са подручја четири српске општине, те подсјетила на изградњу културног центра Републике Српске у Косовској Митровици, изградњу стамбене зграде за најугроженије Србе на Косову и Метохији и канцеларије за Међуопштински Центар за социјални рад у Косовској Митровици.