Предсједница Републике Српске разговарала са градоначелником Зворника

01/03/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас са градоначелником Зворника Зораном Стевановићем.

Предсједница Републике Српске изјавила је да је републичка власт у том граду протеклих неколико година реализовала бројне важне пројекте вриједне близу 120 милиона марака и да ће улагања бити настављена.

„Републичка власт је овдје на локалном нивоу оставила иза себе много урађених пројеката, реконструисаних школа, изграђених путева, рјешавања разних комуналних и инфраструктурних проблема, а став институција Републике Српске јесте да се наставе улагања неопходна за побољшање услова живота наших грађана“, рекла је предсједница Цвијановић након разговора са градоначелником Зворника Зораном Стевановићем.

Предсједница Републике је навела да су данас дефинисали шта ће у Зворнику бити урађено у наредном периоду, уз подршку републичке власти.

„И раније смо интервенисали када је ријеч о болници и поново ћемо да би се заокружио тај пројекат и уз реконструкцију планирамо и доградњу одређеног дијела, као и набавку опреме која је потребна да би болница функционисала према савременим стандардима у здравству“, истакла је предсједница Цвијановић.

Према ријечима предсједнице Српске, у Зворнику ће се радити на санирању још неколикo школа, а данас ће бити обиљежен завршетак проширења капацитета вртића у који је Влада Републике Српске уложила 200.000 КМ.

„Све што је локална заједница испоставила као захтјев за боље услове живота грађана ми постепено рјешавамо, а међу тим великим пројектима је зграда алтернативног смјештаја и рјешавање једног сеоског водовода који је значајан за повратничка насеља“, најавила је предсједница Цвијановић.