Предсједница Републике Српске разговарала сa амбасадорком Краљевине Норвешке у БиХ

22/02/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у свом кабинету сa амбасадорком Краљевине Норвешке у БиХ Гури Рустен о политичкој ситуацији у Српској и БиХ, европским интеграцијама и могућностима унапређења сарадње у области привреде.

Овом приликом, предсједница Цвијановић упознала је амбасадорку Рустен да Република Српска, у институционалном смислу, предњачи у односу на остале нивое власти у БиХ, јер је прва имплемeнтирала изборне резултате, формирала Владу, те усвојила буџет и стратешка документа, чиме је показала стабилност и пуни демократски капацитет.

Предсједница Републике Српске је нагласила да унапређење привредног и економског амбијента и спровођење реформиских процеса с циљем стварања бољих услова за пословање домаћих и страних инвеститора, остаје у фокусу институција Српске.

Током разговорa, истакнута је неопходност наставка координисаног и ефикасног провођења реформских процеса дефинисаних Реформском агендом, те је у том контексту наглашен значај што скоријег формирања кредибилне власти на нивоу БиХ.

Саговорнице су током разговора заједнички оцијениле да је досадашња сарадња Републике Српске и Краљевине Норвешке увијек давала позитивне резултате,  изразивши наду да ће она бити интензивирана у будућности.