Предсједница Републике Српске присуствовала манифестацији обиљежавања Битке на Козари

30/06/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је данас на Мраковици манифестацији обиљежавања Битке на Козари.

Предсједница Републике Српске изјавила је да је Козара један од најбољих показатеља како живот може да побиједи смрт и онда када је смрт била толико застрашујућа и узимала толике жртве.

„Не постоји ствар која ће нас одмаћи од оног што се зове јакa Република Српска. Зато што нас Република Српска чува и ми морамо да чувамо њу, наравно, сјећајући се свих момената из прошлости“, поручила је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је нагласила да не смије бити мјеста наивности, да се мора знати да је било много грешака у прошлости и много времена која су постала или била објашњавана на сасвим другачији начин.

Предсједница Српске је указала да многe жртвe никада нису добиле, ни домаћу, ни међународну пажњу, а обавеза данашњих и будућих генерација је да исправљају такве грешке.

„Морамо поштовати слободу коју уживамо. Козара је примјер како се могло преживјети у тешким временима. Козара је зато мајка за све нас, одакле год смо долазили, али исто тако и велика обавеза за наше институције и сваког нашег појединца и грађанина, да вјерује у оно што је испред нас“, истакла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је додала да је увијек вјеровала у Републику Српску и способност њеног народа да преживи свакаква времена и да постане политички паметнији, да разумије да се не смије ни на политички, ни на било који други начин играти са оним жртвама које су стајале или стоје иза народа, нити са слободом коју данас ужива, а поготово не са оним што представља институционални оквир и заштиту за будућност.

„Република Српска је једина гаранција наше будућности. Зато наша пажња мора да буде усмјерена на обавезу да градимо и развијамо Републику Српску као наше главно опредјељење“, навела је предсједница Цвијановић.