Предсједница Републике Српске присуствовала свечаној академији поводом 50 година постојања Јавне установе Основна школа „Свети Сава”

17/06/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је данас свечаној академији поводом 50 година постојања Јавне установе Основна школа „Свети Сава” Бања Лука.

Предсједница Републике Српске истакла је значај обиљежавања 50 година постојања и рада Основне школе „Свети Сава“ у Бањалуци, те навела да је Влада Српске кроз различите интервенције у ову школу уложила два милиона КМ.

Предсједница Цвијановић је напоменула да ова установа у том погледу није изузетак, те да је то случај и са свим другим школама широм Српске.

„Из тог разлога уложена средства у школе премашују 130 милиона КМ, а интервенисало се свугдје гдје је било потребно“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је изразила задовољство што присуствује обиљежавању овог значајног јубилеја у раду једне од образовних установа Српске, те истакла да то заслужује пажњу јавности.

Предсједница Републике Српске је додала да је важно да школа обавља своју функцију, али и да наставници сарађују са родитељима у интересу дјеце и стицања нових знања.

„Као што је то случај са свим другим образовним институцијама, тако и ова школа као дио образовног система пролази кроз одређене трансформације. Свакао ћемо се и у будућности бавити процесом реформе образовања, што је дио живота и напретка друштва“, рекла је предсједница Цвијановић.