Предсједница Републике Српске присуствовала обиљежавању 100 година од присаједињења Војводине Краљевини Србији

25/11/2018

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик присуствовали су данас у Новом Саду откривању споменика краљу Петру Првом Карађорђевићу у оквиру обиљежава 100 година од присаједињења Војводине Краљевини Србији.

Споменик су открили предсједник Србије Александар Вучић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Предсједница Републике Српске честитала је данас грађанима Србије 100 година од присаједињења Војводине Краљевини Србији и позвала на јединство српског народа и заједничко наступање у политичком у економском смислу.

Предсједница Цвијановић је рекла да су велике слободе остварене уз велике побједе у Првом свјетском рату.

Предсједница Републике је истакла да је присаједињење Војводине Краљевини Србији 1918. године означило почетак модерне државе, државности, суверености, окупљања и обједињавања.

„Као предсједник Републике Српске у име свих грађана желим да честитам свим грађанима Србије овај велики дан, али исто тако да још једном позовем на јединство, на слогу, да се држимо заједно, да обиљежавамо важне датуме из прошлости заједно, али исто тако да наступамо заједно и у политичком и у економском смислу“, рекла је предсједница Српске.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је и свечаној академији посвећеној 100. годишњици присаједињења Војводине Краљевини Србији.