Предсједница Републике Српске присуствовала обиљежавању друге године рада Факултета безбједносних наука

06/03/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић  присуствовала је данас у Бањалуци обиљежавању друге године рада Факултета безбједносних наука.

Предсједница Републике Српске изјавила је да Факултет безбједносних наука Универзитета у Бањалуци доприноси стабилности друштва јер школује кадар који ће моћи да препозна пријетње и ухвати се са њима у коштац.

„Посебно ми је задовољство што сам као предсједник Владе могла да утичем на трансформацију Високе школе унутрашњих послова у Факултет безбједносних наука и његово интегрисање у Универзитет у Бањалуци“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је изразила задовољство због великог интересовања студената за студирање на том факултету и свиме што ова високошколска установа ради да би Српска имала свој кадар и могла да одговори на безбједносне изазове који су данас много другачији него раније.

„Иако смо мала заједница, то не значи да можемо да будемо изоловани. Као што нисмо изоловани од тих пријетњи, не можемо да будемо изоловани ни када је ријеч о активностима које треба да предузмемо да бисмо препознали и спријечили потенцијалне пријетње по Српску, њене грађане и имовину и наравно оно што данас представља глобални проблем, а то је тероризам“, нагласила је предсједница Цвијановић.

Обраћајући се на свечаности у амфитеатру Факултета безбједносних наука, предсједница Републике је истакла да је веома значајно да Српска има јаке институције и добар кадар који ће у њима радити.

Предсједница Републике Српске је поручила студентима да се од њих, као будућег кадра, очекује да воде рачуна о Републици Српској и безбједности њених грађана.

„Ослонац нашег развоја лежи на ономе што ће учинити кадар који произведе овај факултет. Све што оснивамо и што је у функцији развоја Српске и генерација које ће доћи увијек су велике ствари и велики кораци“, додала је предсједница Српске.

Предсједница Републике Српске је истакла да појединци дају снагу цијелом друштву и да се треба развијати да би се одговорило на предстојеће изазове.

„Многи изазови су остали иза нас, али то не значи да их неће бити у будућности ако смо их савладали. Они су стално ту – политички, финансијски, економски и безбједносни. Стога морамо да се развијамо да можемо да одговоримо на сваки од тих изазова“, нагласила је предсједница Цвијановић.

Предсједница Српске је изразила задовољство што је Влада Српске у вријеме када је била њен предсједник успјела да ради на побољшању материјалног статуса полицајаца и Министарства унутрашњих послова /МУП/, што је набављана опрема, оружје, возила.

„Нећемо престати да се на тај начин опходимо према МУП-у и свима онима, укључујући и вас, који треба да допринесу стабилности Републике и безбједности грађана и имовине и који воде рачуна о нашем уставном поретку и вриједностима на којима почива Српска“, нагласила је предсједница Цвијановић.