Предсједница Републике Српске присуствовала обиљежавању 44. годишњице рада Правног факултета Универзитета у Бањој Луци

06/02/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је данас обиљежавању 44. годишњице рада Правног факултета Универзитета у Бањој Луци.

Предсједница Републике Српске рекла је да је Правни факултет у Бањалуци важна образовна установа која производњом квалитетног и перспективног кадра показује да је могуће опстати у тешким временима.

„Правничко занимање је тражен кадар. С тим занимањем имате мјесто у свему, било да је ријеч о институцијама или о привредним субјектима“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је нагласила да ће Влада и институције и у наредном периоду јачати образовни систем с циљем модернизовања наставног процеса, да би се ишло у корак са потребама тржишта рада и глобалним изазовима.

„Циљ је стварање бољих услова за студирање. У претходном периоду смо у високо образовање уложили 110 милиона КМ, а 45 милиона КМ у Универзитет у Бањалуци. То је подразумијевало изградњу нових факултета, адаптацију, санацију и реконструкцију постојећих објеката, изградњу нових студентских домова и слично. То је велика финансијска активност и то ће бити настављено“, поручила је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике Српске је истакла да је 21. вијек вијек знања, чега нема без јаког образовања.

Предсједница Цвијановић је честитала студентима који су промовисани на данашњој свечаности, као и њиховим породицама.