Предсједница Републике Српске присуствовала отварању обновљене Основне школе у Насеобини Лишња код Прњавора

28/01/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, присуствовала је данас отварању обновљене Основне школе  „Меша Селимовић“ у  Насеобини Лишња код Прњавора , у коју је уложено 166.000 KМ.

Предсједница Републике Српске рекла је да су сада створени сви услови за несметано одвијање наставе у овој школи.

„Данас је ово модерна школа са новом фасадом, столаријом, централним гријањем“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Цвијановић је захвалила родитељима, ученицима, а посебно просвјетним радницима ове школе који су издржали много година радећи у неусловној школи.

„Данас имају прилику да изводе наставу у много бољим условима. Њихова преданост никада није била упитна, као и опредијељеност да раде заједно са Владом Републике Српске и општином, и да делегирају одређене проблеме како бисмо сви заједно побољшали наставни процес, створили боље услове за рад“, рекла је предсједница Српске.

Предсједница Цвијановић је нагласила да је активизам локалне заједнице довео до тога да републичка власт на нивоу општине Прњавор спроведе неколико важних пројеката који се односе на инфраструктуру, школске објекте и све друго што је локална заједница сматрала да је од интереса.

„У претходном периоду као предсједник Владе Републике Српске имала сам прилику да заједно са Владом одобравам такве пројекте. То ћемо наставити да радимо и у наредном периоду, финансијска ситуација је данас много стабилнија у односу на претходно вријеме, можемо да правимо и додатне искораке“, рекла је предсједница Републике Српске и додала да је у општини Прњавор у припреми још неколико важних пројеката, за шта ће имати подршку републичких институција.

Владе Србије и Републике Српске подржале су овај пројекат са око 100.000 KМ, док је општина Прњавор уложила више од 68.000 KМ.

Министарство за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске донирало је ОШ „Меша Селимовић“ 25.000 KМ за замјену школског и канцеларијског намјештаја.