Предсједница Републике Српске присуствовала обиљежавању крсне славе Министарства унутрашњих послова Републике Српске – Светог Архангела Михаила

21/11/2018

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је данас у Бањалуци обиљежавању крсне славе Министарства унутрашњих послова Републике Српске – Светог Архангела Михаила.

Обиљежавање крсне славе Министарства унутрашњих послова Републике Српске почело је предајом рапорта почасне јединице МУП-а Српске предсједници Републике Жељки Цвијановић.

Након предаје рапорта, испред Централног спомен-обиљежја погинулим припадницима МУП-а служен је парастос.
На Централно спомен-обиљежје погинулим припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске положени су вијенци у оквиру обиљежавања крсне славе МУП-а.

Вијенце су положили предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач, директор Полиције Српске Дарко Ћулум, делегација Народне скупштине, делегација Владе Српске, мандатар за састав нове владе Радован Вишковић.

Предсједница Републике Српске нагласила је да је данашњи датум изузетно значајан јер се односи на неколико важних догађаја. „Имамо Дан ослобођења Бањалуке, на данашњи датум је парафиран Дејтонски мировни споразум, а обиљежавамо и крсну славу МУП-а Републике Српске“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је свим припадницима МУП-а Српске честитала крсну славу – Светог Архангела Михаила.

„Припадници МУП-а су једина униформисана сила Републике Српске и показују то чувањем идентитета и националног обиљежја, али и оно што је најважније остваривањем велике улоге. Задовољна сам што сам као предсједник Владе била у позицији да у претходним годинама уложимо много више средстава у област безбједности, наоружање, опремање и изградњу објеката за нашу полицију. Сигурна сам да ће и нова влада наставити са овим“, истакла је предсједница Републике Српске.

Према мишљењу предсједнице Цвијановић, потребно је наставити са јачањем Полиције Републике Српске и водити рачуна о безбједности, као и да њени припадници буду важан дио глобалних и регоналних акција на сузбијањау криминала, тероризма и свега што је пријетња данашњем свијету.