Предсједница Републике Српске присуствовала Светосавском балу у Бечу

25/01/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је Светосавском балу који се, традиционално, 22. годину заредом одржава у организацији Српског центра и Заједнице српских клубова у Бечу.

Обраћајући се присутнима, предсједница Цвијановић је истакла значај манифестације која, како је истакла, обогаћује традицију и дух српског народа настањеног у Аустрији.

Предсједница Републике поздравила је потребу нашег народа на овим просторима да се окупи око српске заједнице, те његује и оплемењује своју традицију и дух, нагласивши да су институције Републике Српске опредјељене да на системски начин јачају и развијају привредну и културну сарадњу између матице и српског народа у расијању.

Светосавски бал је традиционална манифестација која датира још од давне 1864. године. Традицију одржавања српског бала у главном граду Аустрије оживио је, прије 22 године, Српски центар из Беча.

Светосавском балу, који је уврштен у календар балске сезоне у Бечу, као и сваке године, присуствовали су представници дипломатског кора, аустријског политичког, културног и јавног живота, као и гости из других земаља.