Предсједница Републике Српске присуствовала обиљежавању 9. јануара – Дана Републике Српске у Брчко дистрикту

10/01/2019

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је данас обиљежавању 9. јануара – Дана Републике Српске у Брчко дистрикту. Предсједница Републике Српске изјавила је данас да Српска није непријатељски настројена према било којој вјери или нацији, али мора да се бори против неправде и лажи које се о њој шире.

„Не смета нам ниједан појединац, не смета нам нико ко припада било којој вјери или нацији, само нам сметају они што шире неправду и лажи о Републици Српској. Против лажи и неправде ми смо дужни да се боримо“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је истакла да је поносна што људи разумију колико је важно да јачају Српску.

Предсједница Републике Српске је рекла да присуство великог броја људи данашњој прослави поводом 9. јануара у Брчком показује чврсту везу између Републике Српске и њених држављана у дистрикту.

Предсједница Цвијановић је навела да је Српска годинама показивала бригу за грађане дистрикта и да су од тога корист имали сви, без обзира на то којем народу да припадају.

Предсједница Жељка Цвијановић је као примјер навела да је Српска обезбјеђивала електричну енергију за Брчко дистрикт знатно јефтиније него Федерација БиХ.

„То значи да смо увијек били на услузи и то нас је учинило највећим донатором, јер је тако Република Српска донирала више од 30.000.000 КМ управо грађанима дистрикта“, рекла је предсједница Српске.

Предсједница Републике је додала да су бројни пројекти које је Република Српска реализовала на простору дистрикта, али да је најважније да људи у Брчком, разумију колико је важно што је Република стабилна и јака.

„Сваке године ми можемо примијетити напредак. И ове године у односу на прошлу кад смо обиљежавали 9. јануар и у Брчком, али и свим другим дијеловима Републике Српске можемо видјети тај напредак. Поносна сам на Српску која хоће да буде јача, има чврсте институције и која се ослања на љубав својих грађана“, рекла је предсједница Републике Српске.